Twee Hart voor Zaankanters Kwissen leveren bijna 11.000 euro op

Foto: Needpix.com

De twee Hart voor Zaankanters Kwissen hebben samen bijna 11.000 euro opgeleverd voor Zaanse bedrijven en organisaties die zwaar zijn geraakt door de coronacrisis. Er deden beide keren zo’n 750 spelers mee.

De Culturele Raad Zaanstad en het Wij zijn Zaankanters Platform van de PvdA Zaanstreek organiseerden de twee benefietavonden, geholpen door vele bekende en minder bekende Zaankanters zoals Ellie Lust, Expeditie Robinson-winnaar en tv-kok Hugo Kennis en comedian Rayen Panday. Zij stelden allemaal een vraag tijdens de online kwis die afgelopen vrijdagavond werd gepresenteerd vanuit het Zaantheater. De donaties worden de komende dagen door de gekozen goede doelen zelf geïncasseerd. De deelnemers aan de kwis speelden voor één van de 65 bedrijven, ondernemers of organisaties die door zichzelf of door een ander waren aangemeld.

Voedselbank op één

De Voedselbank kon net als de vorige keer rekenen op de grootste opbrengst. Zij kunnen dit keer 640 euro aan steun verwachten, tien euro meer dan tijdens de eerste ronde. Voetbalvereniging ZVV Zaandijk wist de meeste donateurs aan zich te binden. Met 31 toegezegde donaties wordt de clubkas met 510 euro gespekt. Ook het Zaantheater en Filmtheater De Fabriek oogsten deze editie veel steun. De Hart voor Zaankanters Kwis werd gepresenteerd door de Zaanse geluksexpert Patrick van Hees en Marjolijn van Kooten, cabaretière van Zaanse komaf.

Verloting

Onder de deelnemers aan de kwis werden vele prijzen verloot die beschikbaar waren gesteld door Zaanse organisaties: onder meer een escaperoom-arrangement bij Inntel Hotels, kaarten voor het Zaantheater en de Culturele Raad, muziekprijzen, boeken, smakelijke bierpakketten van Hoop en Leeghwater, een halfjaar gratis kunst van Art Zaanstad, een ukelele van Dirk Heijne Muziek, een high tea van Tante Tee en een huiskamer of tuinconcert van Jeff Heijne.

Hoewel de vragen van deze editie als pittig werden ervaren, waren de reacties na afloop overweldigend positief. Ook technisch was het, met dank aan het Zaantheater, nog beter georganiseerd. De kwis is hieronder terug te kijken en dus ook nog te spelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen