Al twee dagen geen nieuwe coronaopnames meer

Foto: Flickr / Jernej Furman

Werden gisteren door het RIVM 103 patiënten gemeld die positief zijn getest op Covid-19, zes doden en negen ziekenhuisopnames, daar waren die aantallen vandaag opnieuw laag: respecievelijk 102, vijf en zes. In de Zaanstreek stonden gisteren al deze cijfers op nul, maar vandaag kwamen er twee nieuwe besmettingen bij in Zaanstad. Er waren echter opnieuw geen doden of opnames.

De OV-bedrijven in Nederland zijn tevreden over de eerste twee dagen met de verplichting om een mondkapje te dragen. Grote problemen hebben zich niet voorgedaan, meldt OV-NL, de organisatie waarin alle bedrijven verenigd zijn. Wel ontstaan soms opstoppingen omdat mensen pas hun mondkapje opdoen als ze de trein, tram, bus of metro instappen of de pont op lopen. ‘Zorg er dus voor dat je het mondkapje al op hebt voorafgaand aan instappen, dat zorgt voor een goede doorstroming,’ zegt voorzitter Pedro Peters.

Middelbare scholieren

Vandaag was een spannende dag omdat ook de middelbare scholen weer opengingen. ‘Net als maandag gaat het over het algemeen soepel. Iedereen moet uiteraard even wennen, zowel de reizigers als onze eigen medewerkers. Toch gaat iedereen er positief mee om en dat verdient een groot compliment,’ aldus Peters. OV-NL meldt ook dat er vandaag minder ‘volmeldingen’ van voertuigen zijn. Dat komt doordat het volume van het openbaar vervoer zo maximaal mogelijk is opgeschaald. ‘We hopen dat deze lijn zich op deze manier doorzet. Daarom doen we nogmaals de oproep: werk thuis als het mogelijk is. Reis alleen als het noodzakelijk is en vermijd drukke plekken. Als we zo doorgaan, kan het OV in Nederland de komende maanden de versoepelingen goed ondersteunen.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen