Heemtuin en stadsboerderij gaan weer beperkt open

Foto: Zaans Natuur en Milieu Centrum

Natu­ur­mu­seum E. Heimans in Zaandam gaat in tegenstelling tot veel collega-instellingen morgen nog niet open, maar wan­neer het coronavirus op basisscholen en elders in de ontwakende samenleving onder con­t­role bli­jft verwacht het museum op korte ter­mijn in ieder geval weer kinderen te kunnen ontvangen. Wel gaat de Heemtuin dinsdag van het slot en ook in de schooltuinen wordt alweer gewerkt.

Sinds de scholen weer zijn begonnen komen er weer groepen naar de school­tu­inen, al is het ver­voer vaak een obstakel, zo meldt het Zaans Natuur en Milieu Centrum. In de Heem­tuin wordt een route aangegeven waar­door iedereen in dezelfde richt­ing loopt. Delen van de tuin zijn nog gesloten, de horeca is dicht en niet alle bankjes zijn te gebruiken. Maar van dins­dag tot en met vri­jdag gaan van 09:30 tot 16:30 uur de poorten weer open. Op deze dagen zijn medew­erk­ers van de tuin aan­wezig en is er voor kinderen een speur­tocht.

 

 

 

 

 

De Stads­boerderij Darwinpark gaat eve­neens vanaf 2 juni weer open. Om het besmet­tingsrisico zo klein mogelijk te houden, wordt het aan­tal bezoek­ers beperkt tot max­i­maal 60 (en vijf per gezin). Om die reden moet er eerst gereserveerd worden via een nieuw boek­ingssys­teem. Voor de extra kosten die in deze tijd moeten worden gemaakt wordt een bij­drage gevraagd van 1,25 euro per per­soon. Het gaat dan om bijvoorbeeld per­son­eel, desin­fec­tiemid­de­len en het aanbrengen van de rout­ing. De open­ingsti­jden zijn vooral­snog beperkt: op dins­dag, woens­dag en don­derdag tussen 10:00 en 14:00 00 uur of tussen 14:00 en 16:00 uur. Bezoek­ers kun­nen een speur­tocht vol­gen over het ter­rein van de stads­boerderij. Reserveren kan hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen