Overlast jeugd bij De Tref op politieke agenda

Foto: Google Street View

Loopt de overlast van jongeren in de omgeving van sporthal De Tref in Het Kalf in Zaandam uit de hand? En wie zijn zij eigenlijk en wie houdt er toezicht? Dat wil raadslid Roland van Braam van de SP weten naar aanleiding van een serie foto’s van David Sluis, de huisbioloog van De Orkaan op die nieuwssite.

Die foto’s tonen de overblijfselen van een kennelijk ‘gezellig’ samenzijn, inclusief veel glasscherven en een lading weggegooide ballonnen die lachgas hebben bevat. Van Braam sloeg echter aan op een reactie onder artikel, waarin melding wordt gemaakt van een aanval van ‘een stel volwassen kerels’ die door de schrijver beschuldigd worden van poging tot doodslag door met een Canta herhaaldelijk op de jeugd in te rijden. Ook zou een jongen op het hoofd zijn geslagen en met zijn hoofd op de punt van een ijzeren hek zijn gevallen. Het mondde uit in ‘een vreselijk gevecht dat een kwartier tot 20 minuten duurde,’ aldus de schrijver, die spreekt van ‘vier of vijf mannen tegen zeven tot acht kinderen’.

Tuig van elders

De mannen zouden de groep ervan beschuldigd hebben een oudere dame te hebben beroofd, maar dat is volgens de schrijver onzin: ‘Ze vallen niemand lastig, het is tuig van buiten Het Kalf dat de ellende veroorzaakt.’ Van Braam wil nu weten of de jongeren die overlast veroorzaken op het Trefplein in beeld dan wel bekend zijn bij de jongerenwerkers, de straathoekwerkers en het Sociaal Wijkteam en of het om steeds dezelfde groep gaat. Daarnaast vraagt hij naar het aanbod van voorzieningen voor de jeugd, ook in de avonduren, en is hij benieuwd wat er wordt gedaan om escalaties zoals hierboven geschetst is te voorkomen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen