De Bieb maandag weer open voor lenen en inleveren

Foto: Flickr / Esther Westerveld

Premier Mark Rutte liet afgelopen woensdag weten dat bibliotheken vanaf 11 mei weer open mogen en De Bieb haakt daar meteen op in. De vestigingen in Zaandam, Krommenie en Wormer zijn maandag 11 mei weer open voor lenen en inleveren. De Bieb in Oostzaan pas na besluitvorming van de gemeente.

Nog niet alles gaat terug naar het oude normaal: tot en met 16 mei blijft de service beperkt tot lenen en inleveren. Met ingang van 18 mei is het ook weer mogelijk om kranten en/of tijdschriften lezen, om – na reservering – de pc’s gebruiken en om – eveneens na reservering – te studeren en/of te werken in De Bieb. Werkplekken en pc’s kunnen vanaf woensdag 13 mei worden ‘besteld’ door te bellen bellen met het telefoonnummer (075) 711 10 22. Omdat er geen selfservice mogelijk is in de anderhalvemeterbieb zijn de openingstijden aangepast:

  • De Bieb Zaandam: maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur open;
  • De Bieb Krommenie: maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur open;
  • De Bieb Wormer: maandag tot en met zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur open.

De algemene afstandsregel en hygiëne-eisen gelden ook in bibliotheken, maar De Bieb heeft nog een aantal extra verzoeken, zoals kom alléén naar de bibliotheek of met maximaal één ander persoon uit uw huishouden, leen doelgericht boeken en raak zo min mogelijk boeken aan en kom niet naar De Bieb als u neusverkoudheid, of een loopneus heeft, moet niezen, keel keelpijn heeft of een lichte hoest of verhoging. Blijf ook thuis als iemand in uw huis koorts heeft en/of benauwdheidsklachten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen