‘Scheurende auto’s’ op William Pontbrug wegens ontbrekende palen

De toegang tot de brug zonder de paaltjes die er altijd stonden.
De toegang tot de brug zonder de paaltjes die er altijd stonden.
Foto: Bezorgde burger

Auto’s die over de William Pontbrug scheuren maken dat de verkeersveiligheid daar momenteel ver te zoeken is. Zet daarom de vier bewegende palen aan de kant van de Badhuisweg weer terug. Dat is kort samengevat de oproep van een inwoner aan de gemeente.

De palen stonden er volgens de briefschrijver al 20 jaar en werden na het weekeinde van de Dam tot Damloop altijd weer netjes teruggeplaatst. Tot de laatste aflevering van het loopevenement. ‘De gemeente Zaanstad geeft steeds een andere reden. De brug zou open moeten voor de strooiwagen en de paaltjes komen begin mei weer terug. Of het zou voor ambulances en andere hulpdiensten zijn. Die hebben dus altijd zelf ook een sleutel van zulke paaltjes. Het laatste antwoord dat ik van iemand hoorde was dat de paaltjes niet meer terugkomen omdat ze steeds stuk worden gemaakt,’ somt de schrijver op.

De toegang tot de brug mét de inmiddels verdwenen paaltjes.

 

 

Aan de kant van de Hogendijk staan aan het begin van de brug voor (brom)fietsers en voetgangers richting Het Eiland ook twee palen, ‘maar de mensen van de jachthavens zijn te lui om deze omhoog te zetten,’ constateert de inwoner. Wat er nu toe leidt dat automobilisten hun kans schoon zien en dat de gebruikers voor wie de oversteek bedoeld is er hun leven niet zeker zijn: ‘Er wordt zelfs getoeterd als je in de weg loopt.’

Vergeefs aan de bel getrokken

Meerdere mensen zouden de gemeente inmiddels gewezen hebben op deze ongewenste situatie, maar dat heeft volgns de inwoner nog niet tot actie geleid. ‘Ik hoop dat de gemeente inziet dat deze situatie zeer gevaarlijk is. Er fietsen dagelijks schoolgaande kinderen over de brug en er lopen veel ouderen met een rollator. U begrijpt dat je dus ogen op je rug moet hebben om een auto te zien die achter je langs komt scheuren,’ zo waarschuwt de bezorgde burger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen