Lappendag afgelast wegens gebrek aan interesse standhouders

Foto: Zaanse Uitmarkt

De geplande Lappendag op 3 september gaat niet door. Er hebben zich te weinig standhouders aangemeld voor het evenement in de Peperstraat en de Savornin Lohmanstraat in Zaandam.

Hierdoor kan de jaarlijkse braderie zoals de Zaankanters die gewend zijn ook niet doorgaan. De braderie valt gewoonlijk samen met de Zaandammer kermis en stond gepland voor zondag 3 september.

Ondanks de tegenvallende aanmeldingen wil de gemeente zich ook volgend jaar weer inzetten om de Lappendag te organiseren. Op vrijdag 1 september gaat de kermis van start en een dag later is de eerste Zaanse Uitmarkt.

Startschot cultureel seizoen

De Uitmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Tegenover het stadhuisplein (op de toekomstige plek van het Cultuurcluster) komen tussen 12:00 en 24:00 uur alle lokale cultuuraanbieders die dag samen om een voorproefje te geven van het nieuwe seizoen. De Kift verzorgt een optreden, er zijn Hollandse meezingers door plaatsgenoot Glenn de Koning en Pathé’s ‘Charlie‘ komt langs voor de kleintjes. En dat is slechts een minieme greep uit het enorme aanbod. Alles is gratis te bekijken en te beluisteren.

Ook de vijfde editie van het Fashion Event is in de Uitmarkt opgenomen. Om 13.00 uur komen de modellen van ANS mode een voorproefje geven van de nieuwe wintermode onder begeleiding van het Zaanse vrouwenkoor A-Meezingkoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen