Zaandammer die 32.000 euro won nog even niet op reis

Foto: Twitter / BankGiro Loterij

In de aflevering van BankGiro Miljonairs van gisteravond was te zien hoe Oscar uit Zaandam 32.000 euro bij elkaar speelde. Die uitzending was net als alle andere al eerder opgenomen en inmiddels worden prijzen niet langer fysiek uitgereikt.

De 57-jarige Oscar zegt nu dat zijn vrouw er ruim voor de opnames al van overtuigd was dat hij op die stoel terecht zou komen. ‘Zelf had ik dat idee helemaal niet, maar zo zie je maar weer. Nu kijk ik met een trots gevoel terug op mijn deelname. Op de bank weet je alle antwoorden, maar in de studio ben je totaal ontdaan. Toch mooi om te zien dat ik op eigen kracht een bedrag van 32.000 euro bij elkaar heb gespeeld. Dat is een immens bedrag! We gaan een deel gebruiken voor een reis naar Afrika, maar gezien de omstandigheden is die voorlopig nog even uitgesteld.’

Spelregels

De BankGiro Loterij volgt de voorschriften rond het coronavirus en de feestelijke overhandigingen van leuke geldbedragen zijn daarom even in de ijskast gezet. Deelnemers maken echter nog steeds kans op prijzen en worden hiervan per brief op de hoogte gesteld. Tijdens BankGiro Miljonairs nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats op ‘de spannendste stoel van Nederland’. Om een miljoen euro te winnen moet de deelnemer vijftien vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel zijn er drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet.

‘BankGiro Miljonairs’ is tot en met 4 april elke zaterdag om 22:00 uur te zien bij RTL 4. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen