Stichting Zaanse Pakhuizen genomineerd voor Recyclingheld

Still uit de nominatievideo van de Stichting Zaanse Pakhuizen.
Still uit de nominatievideo van de Stichting Zaanse Pakhuizen.
Foto: YouTube

Vijf personen dan wel initiatieven maken kans op de titel Recyclingheld van het jaar. Op 18 maart wordt bekend wie de winnaar is. Ook de Stichting Zaanse Pakhuizen is genomineerd, voor de aanpak om resterende pakhuizen voor komende generaties te behouden door gebouwen en molens compleet te recyclen.

De prijs is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven en wordt uitgereikt aan helden die zich inzetten voor recycling. De verkiezing is gekoppeld aan de Global Recycling Day, die ieder jaar op 18 maart wordt gehouden. Het thema van dit jaar is Recycling Heroes. Wereldwijd worden helden geëerd, groot of klein, die zich bezighouden met recycling. Een goed voorbeeld daarvan is molen De Paauw met schuur in Nauerna, die geheel uit oude materialen is opgebouwd. De Vereniging Afvalbedrijven heeft ervoor gekozen om individuele Nederlandse helden en burgerinitiatieven die bijdragen aan meer recycling in het zonnetje zetten. Stemmen op uw favoriet kan tot en met maandag 16 maart. Alle genomineerden zijn hier te vinden en via deze webpagina kan ook gestemd worden. De winnaar krijgt de prijs uit handen van minister Stientje van Veldhoven van Wonen en Milieu tijdens het Nationaal Recycling Congres in Den Haag.

De VA heeft zich vorig jaar aangesloten bij de Global Recycling Foundation, een organisatie die zich richt zich op het promoten en aanjagen van meer recycling in de wereld. Dit is de tweede keer dat de Vereniging Afvalbedrijven zich inzet op Global Recycling Day om het belang van meer en beter recyclen te onderstrepen.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen