Benefietwedstrijd voor John Wijdenbosch bij SC Hercules in Zaandam

Foto: Wikimedia

De familie van de afgelopen mei verongelukte acteur John Wijdenbosch (44) en zijn gezin organiseert een benefietwedstrijd om geld op te halen voor een film waarmee hij bezig was. Hij en zijn vrouw (36) en kind (4) kwamen om het leven bij een verkeersongeluk op de A6 bij Lelystad.

Op 23 september wordt vanaf om 18.00 uur een voetbalwedstrijd gespeeld bij SC Hercules Zaandam. Team Wijdenbosch-United, bestaande uit vrienden en familie van de acteur, neemt het op tegen het RTL 7 Sterrenteam. Wie er namens dat laatste team meedoen, is nog niet bekend. Volgens neef Levinho, trainer bij Hercules, komt de familie eens per jaar samen voor een wedstrijd. ‘Begin mei was de laatste keer, toen waren John en zijn dochter er ook nog bij.’

Vrijwillige donaties

Op de Facebookpagina van Wijdenbosch-United staat dat iedereen als toeschouwer welkom is bij de benefietwedstrijd. Er wordt om een vrijwillige donatie voor de film gevraagd en er komt een veiling. De in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo geboren acteur was al bezig met het script van de film, met onder anderen de schrijvers Wijo Koek en Howard Komproe. Het team is nu bezig om dat zonder hem af te maken.

Wijdenbosch brak midden jaren 90 door als acteur met zijn rol als Kelvin Krayenbink in de serie Fort Alpha van de Tros. In 2001 vertolkte hij als Björn een van de hoofdrollen in de hitfilm Costa! van Johan Nijenhuis. Hij speelde ook in alle seizoenen van de daaropvolgende serie met die naam, die van 2001 tot en met 2005 door BNN werd uitgezonden. In de komedieserie Shouf Shouf! speelde Wijdenbosch in 2009 Roy.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen