Voorstel voor jeugdlintjes voor jonge vrijwilligers

Foto: Public Domain Vectors

Een jeugdlintje. Dat stellen het CDA, Denk en de fractie-Hotaman voor als blijk van waardering voor kinderen die vrijwillig actief zijn voor de Zaanse samenleving.

Er gaat de komende jaren nog veel van vrijwilligers gevraagd worden en de wens van de drie fracties is om de jeugd te laten opgroeien tot zelfredzame en actieve burgers die betrokken zijn bij de samenleving. Het is een goede traditie om mensen die zich verdienstelijk hebben voor het algemeen belang daarvoor een blijk van waardering te geven, bijvoorbeeld door een onderscheiding ter ere van Koningsdag, schrijven ze in een motie die eind deze maand in de raad ter tafel komt. Het nadeel van die werkwijze is dat de jeugd die zich evenzeer inzet voor het grotere geheel de ‘dienstjaren’ mist om daarvoor in aanmerking te komen. Veel gemeenten hebben dat inmiddels al ondervangen met een eigenĀ  kinder- of jeugdlintje.

Achttien-minners

Een onderscheiding voor de jeugd laat zien dat Zaanstad belang hecht aan de vrijwillige inzet van jongeren, aldus ondertekenaars Bas Westerhof (CDA), Elif Hotaman en Sebnem Pancar (Denk). Zij willen een jeugdlintje voor inwoners tot achttien jaar, waarmee de gemeente laat zien dat ze de vrijwillige en belangeloze inzet van deze groep Zaankanters waardeert. Kinderen en jongeren moeten in de visie van de drie fracties een belangrijke rol krijgen bij de toekenning van de toekomstige lintjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen