Villa met weidemolentje De Kroosduiker ton in prijs gezakt

Foto: Google Street View

De villa met bijbehorend weidemolentje aan de Ringdijk 1 in Zaanstad staat nog steeds te koop voor 1.695.000 euro, een ton minder dan ruim een jaar geleden. Zelfs een listing op de Engelstalige website Mansion Global heeft nog geen koper over de streep getrokken. Daar is de vraagprijs overigens nog steeds 1.795.000 euro.

De villa op 10.000 vierkante meter eigen grond stamt uit 1979, maar molen De Kroosduiker is veel ouder, schreven wij in oktober 2018, toen ons oog voor het eerst op de bijzondere woning viel. Het acht jaar gleden volledig gerestaureerde molentje in de Kalverpolder stond oorspronkelijk bij de blauwselfabriek in Westzaan. Hij werd in 1933 gebouwd door de bekende weidemolenbouwer Rem uit Wormer en kwam via een omweg door het Utrechtse dorp Harmelen in Zaandam terecht.

De Zaanse villa op de website Mansion Global.

Op sociale media ontstond onlangs enige opwinding omdat Amsterdam met onder meer verleidelijke filmpjes probeert expats over te halen ook eens buiten de hoofdstad naar een woning te zoeken, onder meer in de Zaanstreek. Wellicht zit er een geïnteresseerde tussen voor het buiten with it’s own windmill in de Zaanse polder.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen