Geen IJzeren Podiumdier voor FluX-marketeer Lisanne de Haan

Floor Jansen was de winnares van de Popprijs.
Floor Jansen was de winnares van de Popprijs.
Foto: Wikimedia / Tuomas Vitikainen

Niet Lisanne de Haan van De FluX maar Barry Spooren van festival Le Guess Who? (Utrecht) heeft tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen een IJzeren Podiumdier gewonnen als beste marketeer van 2019. De Haan was genomineerd samen met ook Joost van Abeelen van Woo Hah! (Beekse Bergen) en Kimtessa Hill van Tivoli Vredenburg (Utrecht), maar greep naast de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals. Floor Jansen van de Finse metalband Nightwish – en het wonderschone duet The Phantom of the Opera met Henk Poort – won de Popprijs 2019.

De Utrechtse Janna Albada kreeg de IJzeren Eierbal, de aanmoedigingsprijs voor een rookie die een positieve bijdrage levert aan de live-popsector. Het Tilburgse Roadburn werd uitgeroepen tot beste festival en versloeg daarmee A Campingflight To Lowlands Paradise in Biddinghuizen (winnaar in 2010 en 2002), Welcome To The Village in Leeuwarden en Le Guess Who? (onder meer winnaar van de vorige editie). De IJzeren Podiumdieren werden voor de 22ste keer uitgereikt. Vorig jaar waren De FluX en programmeur Vincent Kruger genomineerd, maar die strandden net als De Haan in het zicht van de haven.  

Meer prijzen

Het Rotterdamse Rotown ging na winst in 2010 opnieuw aan de haal met de prijs voor het beste podium, ten koste van Hedon in Zwolle (winnaar 2012 en 2005), Luxor Live in Arnhem en de Muziekgieterij in Maastricht. Rotown-directeur Minke Weeda versloeg haar mede-genomineerden Marlies Timmermans van Ekko in Utrecht (winnaar in 2013), Toine Tax van Doornroosje en Merleyn in Nijmegen (winnaar 2004, 2008, 2012) en Arie Verstegen van Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer als beste baas. Beste programmeur tenslotte werd Michelle Kuypers van het Transition Festival, So What’s Next? en NN North Sea Jazz. Zij werd door vakgenoten verkozen boven Robin Bekkers van Fluor in Amersfoort, Peter Weening van het Groningse Vera (winnaar Lifetime Achievement Award 2018, 2008, 1997) en Stephan Maaskant van Rotown en Left of the Dial.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen