Tegenslag Fronikboerderij: herstel fundering stallen nodig

Foto: Twitter / Provincie Noord-Holland

Een tegenvaller bij het herstel van de Fronikboerderij in Westerwatering: de fundering van de stallen blijkt in slechte staat te zijn en moet worden hersteld. Daardoor gaat het project van Stadsherstel Amsterdam langer duren dan was voorzien en ook meer geld kosten. Daarom zijn meer vrienden van de Fronik zeer welkom, melden de vrijwilligers van de stadsboerderij.

De noodzakelijke sanering van het terrein aan het Westerwindpad is grotendeels klaar. Er is grond afgegraven, doek aangebracht en zand gestort. De afdekking gebeurt met betonplaten en tegels. De fundering van het woonhuis is inmiddels zo goed als in orde en ook is een begin gemaakt met de restauratie van de kapberg en het woonhuis. Die moet in april worden afgerond, waarna kan worden begonnen met het interieur: de realisatie van de geplande zorgwoningen en de ruimten voor algemeen gebruik. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 16:00 uur. Om de overlast die de bouwwerkzaamheden opleveren verder te beperken worden binnenkort meer bouwlampen opgehangen. Er zijn al extra rijplaten gelegd en de weg zal vaker worden schoongespoten. Geprobeerd wordt om vrachtwagens zoveel mogelijk na 09:00 uur te laten komen.  

Omwonenden kunnen met vragen terecht bij projectleider Roos van Enter van Stadsherstel, op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur via het relefoonnummer 020 – 520 0060.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen