Benefiet voor moskee Saendelft roept vragen op bij PVV

Foto: Facebook / ICC / Moskee te Assendeft

De PVV vraagt zich af of het college voldoende zicht heeft op de financiering van de moskee in Saendelft. Werd in juni vorig jaar door de stichting Ar-Rahma nog gemeld dat er voldoende geld was om het casco af te bouwen, daar volgde in december een oproep voor donaties omdat de bouw wegens geldgebrek dreigde te stoppen. Een volgens de PVV nogal schimmige driedaagse benefiet-bijeenkomst moest de geldstroom weer op gang brengen, met als openingshandeling een preek van de omstreden imam sheikh Said el Mokadmi, die in België niet meer welkom is.

De geldinzameling op 20,21 en 22 december in de moskee Al Houda in Amsterdam Noord heeft de PVV niet kunnen volgen omdat deze volledig in het Berbers of Arabisch was, schrijft fractievoorzitter Peter van Haasen in vragen aan het college. ‘De aan de wijkmanager beloofde transparantie van stichting Ar-Rahma is dus ver te zoeken.’ Hij heeft ook zijn twijfels bij de oproep van de stichting voor vrijwilligers om mee te helpen met de bouw van de moskee, waarbij ervaring geen vereiste is. Wat de PVV nu onder meer wil weten is of de gemeente of een andere instantie de herkomst van het geld voor de moskee controleert en nagaat of binnengekomen gelden ook inderdaad voor de financiering van het genouw worden gebruikt. En wie is er verantwoordelijk is voor de veiligheid op de bouwplaats als er vrijwilligers aan het werk zijn en wie instaat voor de technische veiligheid van het pand als dat deels door amateurs in elkaar wordt gezet.

Planning

Volgens het moskeebestuur heeft de driedaagse benefiet-bijeenkomst 44.000 euro opgeleverd. Wordt de herkomst hiervan via de wet-Bibob onderzocht en wordt elke donatie voor het bouwdpot nagetrokken, wil Van Haasen te weten komen. Ook is hij benieuwd naar de planning: vervalt de omgevingsvergunning op enig moment en is er een maximale duur afgesproken voor de bouwwerkzaamheden?

Salaam wa alaikoum,Moskee Ar-Rahma Assendelft Alhamdoulilah. Doneer voor het realiseren van de moskee InshaAllah. Maak uw donatie over via onze website https://moskeeassendelft.nl/donatie/BarakaAllahoufiekoum voor u bijdrage en stuur dit bericht zoveel mogelijk door naar al uw contacten.

Geplaatst door ‎Moskee Ar-Rahma Assendelft مسجد الرحمة‎ op Maandag 20 mei 2019

 

 

Reacties