Mogelijk alsnog samengaan Regio College en Horizon College

Het Regio College in Zaandam.
Het Regio College in Zaandam.
Foto: Google Street View

Het Regio College en het Horizon College zijn tien jaar nadat fusieplannen afketsten opnieuw in gesprek over een mogelijk samengaan. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Beide medezeggenschapsraden waren destijds tegen die samensmelting.

De ROC’s bekijken nu opnieuw of ze samen wellicht beter in kunnen spelen op de uitdagingen waar het beroepsonderwijs mee te maken heeft. Het Regio College heeft vestigingen in Zaandam, Purmerend, Edam en Heerhugowaard met in totaal 5500 leerlingen. Het Horizon College (Alkmaar, Heerhugowaard en Hoorn) is met zo’n 13.000 leerlingen veel groter. In 2009 wilde het ministerie alleen meewerken aan een fusie als een van beide scholen op omvallen zou staan, aldus het NHD. Dat was niet het geval. Inmiddels spelen ook criteria als menselijke maat, doelmatigheid, draagvlak en de toegankelijk van een divers onderwijsaanbod een rol bij de beoordeling van scholenfusies. Het Horizon College ontstond tien jaar geleden uit een fusie tussen verschillende ROC’s die eerder op liefst 27 locaties onderwijs aanboden. 

Intensieve samenwerking

De twee scholen werken in Purmerend al intensief samen. Sinds het schooljaar 2016-2017 hebben ze daar hun opleidingsaanbod verdeeld. Leerlingen die kiezen voor een opleiding binnen Gezondheidszorg, Welzijn en Techniek schrijven zich in bij het Regio College; leerlingen voor opleidingen in de richtingen Economie, Handel & Dienstverlening en Sport & Bewegen bij het Horizon College. Vorig jaar september werd een gezamenlijk gebouw in gebruik genomen aan het Karekietpark, met in totaal zo’n 1400 leerlingen. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen