Toestemming voor woningsplitsing Houthavenkade

Foto: Google Street View

Er kan wat het college betreft weer een woning gesplitst worden en wel de bovenwoning aan de Houthavenkade 10B in Zaandam. Die heeft een oppervlakte van 130 vierkante meter en bevindt zich in een pand uit 1926. Op de begane grond is momenteel herenkapper Alper’s Hair Studio gevestigd.

De Houthavenkade staat aan de vooravond van een gedaanteverandering. Er moeten na de verhuizing van de bedrijven Suzuki Jonker, K. van Oudenaren en Engie 700 huurappartementen verrijzen aan de andere kant van het fietsbruggetje, waarvan 30 procent in de sociale sector. Een deel daarvan mag niet duurder zijn dan 417 euro per maand en starters krijgen daarvoor een woonoppervlakte van 32 vierkante meter. De projectontwikkelaar is de in Amstelveen gevestigde Porten Development BV. Bot Bouw gaat de huizen bouwen en bureau Van Aken tekent voor de architectuur. Ook komt er een passantenhaven voor kleine boten in combinatie met horeca.

Een impressie van de toekomstige woningbouw aan de Houthavenkade. Bron: Bot Bouw

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het splitsingsbesluit kunnen tot 19 februari een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en een motivering.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen