Flitsconcerten deelnemers Prinses Christina Concours bij Fluxus

Foto: Pixabay / R. Jasso

Een concertje pakken om bij te komen van het hectische einde van 2019 kan op vrijdag 10 en zaterdag 11 januari. De hele dag door tonen de bevlogen jonge deelnemers aan het Prinses Christina Concours dan hun muzikale kwaliteiten bij Fluxus in Zaandam. Uit Zaanstad komen Caya van Dalen (18, viool en zang), Joël Hillebrandt (14, piano), Adriana in ’t Hout (18, zang) en Jolijn Zoutendijk (16, cello). Uit Wormerland doet Sijbrand Loot (14, klassiek gitaar) mee.

Iedereen tussen de twaalf en negentien jaar die een muziekstuk aardig onder de knie heeft kan meedoen aan de klassieke muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours. De 47 deelnemers geven elk een optreden van ongeveer tien minuten, dat wordt beoordeeld door een professionele jury. Na afloop ontvangt iedereen een persoonlijk advies. De winnaars van de selectierondes op vrijdag en zaterdag treden ook op tijdens de regionale finale, op zondag 12 januari in de Philharmonie Haarlem. Naast de optredens valt er nog veel meer te beleven tijdens de selectiedagen. Op zaterdag zijn er bijvoorbeeld gratis concerten voor het hele gezin in de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours. Daarnaast zijn er gratis toegankelijke workshops over podiumpresentatie, het vinden van je eigen stijl als muzikant en hoe je kunt werken aan een muziekstuk. Iedereen kan meedoen of luisteren, ook zonder deel te nemen aan het concours.

Landelijk 400 deelnemers

Het Prinses Christina Concours is een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling en stimuleert kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Jaarlijks organiseert het onder andere een klassiek concours waar landelijk zo’n 400 deelnemers aan meedoen. Jonge muzikanten treden op voor een jury en publiek, krijgen feedback op hun spel, ontmoeten bevlogen medemuzikanten en maken kans op mooie prijzen. De winnaars gaan door naar de Nationale Halve Finale en misschien wel de Nationale Finale op 18 april in Den Haag.

Regionale selectierondes

  • Vrijdag 10 januari: 18:00 tot 21:15 uur,
  • Zaterdag 11 januari – 9:30 tot 17:30 uur

Muziekschool FluXus, Verkadefabriek Westzijde 168 in Zaandam. Gratis toegankelijk

Regionale finale

  • Zondag 12 januari: 14:30 uur

Philharmonie, Lange Begijnestraat 11 in Haarlem. Toegang 12,50 euro, CJP 8,50 euro.

Kaartverkoop via www.theater-haarlem.nl. Meer informatie en het precieze programma zijn te lezen op www.christinaconcours.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen