Drie jaar bouwen op voormalig Nuon-terrein Westzijde

Foto: Google Street View

De bouw van appartementen en woningen op het voormalige Nuon- of gasfabriekterrein aan de Westzijde in Zaandam gaat naar verwachting drie jaar duren en het college heeft nu besloten om het trottoir ter hoogte van de huisnummers 258 – 278 gedurende die periode te sluiten voor voetgangers. De maximumsnelheid ter hoogte van de bouwplaats wordt tijdelijk teruggebracht tot 30 kilometer per uur.

De maatregel is met terugwerkende kracht ingegaan op 1 november en geldt tot 1 november 2022, of langer als dat noodzakelijk zou blijken te zijn. Belanghebbenden die het er niet mee eens zijn kunnen nog wel een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam om het besluit terug te draaien. Ze hebben daarvoor vanaf 18 december zes weken de tijd. Het bezwaarschrift moet dan zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en de motivering van de bezwaren.

De toekomstige woningbouw. Bron: IMOSS

Op het perceel tussen de Westzijde en de Zaan komen 124 gasloze woningen te staan, van kleine appartementen tot penthouses en van grondgebonden vrijstaande woningen tot geschakelde herenhuizen. Het grootste deel bestaat uit appartementen voor starters die kleiner worden dan 80 vierkante meter en voor doorstromers (80 tot 110 vierkante meter). In de omgeving staan relatief veel sociale huurwoningen. Daar komen nu koopwoningen in het midden- en hogere segment bij. Wethouder Hans Krieger noemde de locatie eerder ‘een unieke plek voor woningen’: ‘Direct aan de Zaan, goed bereikbaar en in de buurt van winkels en het Zaans Medisch Centrum.’

 

Reacties