Herverdeling taken opgestapte Sanna Munnikendam

Foto: Wikimedia / Zairon

hrt college heeft het takenpakket van de opgestapte wethouder Sanna Munnikendam onderling verdeeld in afwachting van een vervanger van D66-huize. Die partij streeft er naar 0m voor eind januari een kandidaat bekend te kunnen maken.

Tot een nieuw collegelid aan de slag kan wordt de net aangetreden Wessel Breunesse van GoenLinks verantwoordelijk voor Duurzaamheid, Energietransitie en Circulaire economie (inclusief de biomassacentrale). Breunesse, Hans Krieger (VVD) en Songül Mutluer (PvdA) gaan zich met verschillende aspecten van het warmtenet en de warmtetransitie  bezighouden. Mutluer neemt de portefeuille Cultuur tijdelijk over, maar Krieger wordt het aanspreekpunt voor De Groote Weiver en een nieuwe culturele voorziening voor Zaanstad Noord. De Zaanse Schans gaat naar Natasja Groothuismink (Rosa). De invoering van een gedifferentieerde toeristenbelasting, de regelgeving rond verblijfsaccomodaties en de Horecavisie worden overgenomen door Krieger, de Huisvestingsverordening door Mutluer en de camperplaatsen door Gerard Slegers (CDA). Burgemeester Jan Hamming ontfermt zich over Democratische Kwaliteit en Groothuismink wordt tijdelijk wijkwethouder Peldersveld – Hoornseveld en Poelenburg. Dat betekent dat alleen deeltijdwethouder Rita Noordzij (ChristenUnie, 0,8 fte) er geen taken bij krijgt.

Tweede museum

Munnikendam trad afgelopen maandag met onmiddellijke ingang af omdat zij – na twee afgewende moties van wantrouwen – tot de conclusie gekomen was dat zij wat de mogelijke komst van een museum naar het centrum van Zaandam betreft onderdeel van het probleem was geworden en niet van de oplossing. Een in haar ogen onvermijdelijke derde of vierde motie tegen haar optreden wilde ze niet afwachten. Het opzetten van tweede Zaans museum in het voormalige KPN-gebouw aan de Krimp of elders in de stad werd een hoofdpijndossier dat haar de kop kostte, met name omdat het de raad volstrekt onduidelijk werd hoe de zaken er nu precies voorstonden. Wat was er al beslist, welke alternatieve locaties waren onderzocht, welke onomkeerbare stappen waren al gezet: de raad kreeg er geen duidelijke informatie over. De laatste motie van wantrouwen, ingediend op 12 december, werd gesteund door de Partij voor Ouderen en Veiligheid, de PVV, de SP, Democratisch Zaanstad, Liberaal Zaanstad, Denk, de Partij voor de Dieren en de fractie-Hotaman.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen