Operazanger Jaco Huijpen in woonplaats Assendelft overleden

Foto: Facebook / Jaco Huijpen

Operazanger Jaco Huijpen is afgelopen week in zijn woon- en geboorteplaats Assendelft overleden. Dat meldt de website Opera Nederland. De bas werd 57 jaar.

Huijpen maakte zijn debuut bij De Nederlandse Opera in oktober 1987 in Don Carlos van Verdi. Daarna zong hij daar nog onder andere in Il Ritorno d’Ulisse in Patria van Monteverdi, in A Midsummer Night’s Dream van Benjamin Britten en maakte hij ook deel uit van de cast tijdens de wereldpremière van Hier° van Guus Janssen in januari 2000 in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Huijpen studeerde muziektheorie, koordirectie, schoolmuziek en zang in Alkmaar, Amsterdam en Hilversum en nam deel aan een Masterclass bij Elisabeth Schwarzkopf en opera-masterstudies bij James McCray. Hij vertegenwoordigde Nederland in 1989 op het BBC Cardiff Singer of The World Competition. Daarna was hij gedurende twee seizoenen verbonden aan het Gärtnerplatztheater van München. Er zouden nog vele gezelschappen volgen. Zo was hij een graag geziene gast bij de Vlaamse Opera.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen