Burgemeester opent Ons Kunsthoisie aan de Zaandamse Hogendijk

Het onderkomen van Ons Kunsthoisie.
Het onderkomen van Ons Kunsthoisie.
Foto: Google Street View

Burgemeeser Jan Hamming opent vandaag om 15:30 uur Ons Kunsthoisie aan de Hogendijk 21 in Zaandam, een initiatief van de Saense School voor Beeldende Kunst. Die wil het pand vaker openstellen voor kunstliefhebbers, maar ook als ontmoetingsplaats.

Het plan is om er eens per maand een avond te organiseren waarbij gepraat wordt over kunst en waarna er gezellig samen gegeten wordt. Ook wordt de Masterclass Zero Waste (recycling in de kunst) verder ontwikkeld. Voorafgaand aan de feestelijkheden in Ons Kunsthoisie is in het Spaandergebouw de officiële opening van Het Kunsteiland. Dat is een jaarlijks terugkerend gebeuren waarbij bewoners van het Zaaneiland hun eigen woonkamer omtoveren tot galerie of theater en werk tonen van kunstenaars en artiesten die ze zelf waarderen. Behalve exposities, concerten en optredens is er buiten op het centrale grasveld ook van alles te zien en te doen voor jong en oud.

In het Spaandergebouw aan de Badhuisweg 1, het startpunt van de kunstroute wordt om 13:00 uur het startsein gegeven met onder andere een voorproefje van het programma door middel van een groepsexpositie van alle deelnemende kunstenaars. Hier bevindt zich bovendien de informatiebalie voor vragen en de brochure van KunstEiland 2019.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen