Lintje voor afzwaaiende brandweerman in hart en nieren

Foto: Gemeente Zaanstad

Loco-burgemeester Songül Mutluer heeft gisteravond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Peter IJff (57) uit Assendelft voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving als geheel en de brandweer in het bijzonder. IJff is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij neemt nu afscheid van het korps. IJff komt uit een echte brandweerfamilie: ooit waren zes familieleden tegelijk vrijwilliger, wat uniek is in Nederland. Nu verdwijnt de laatste IJff bij de brandweer. De afzwaaiende brandweerman in hart en nieren vervulde verschillende functies, van brandbestrijding tot expert in chemicaliën en van inzetleider gaspakken tot bevelvoerder. Ook is hij een expert in scheepsbrand- en luchtvaartbrandbestrijding. Hij was onder andere aanwezig bij de grote brand in de silo’s van Meneba in Wormerveer en bij de meubelboulevardbrand.

Naast zijn werk voor de brandweer is IJff actief voor de Vrienden van de 648, de brandweervereniging voor sport- en spelactiviteiten. Hij ondersteunt jaarlijks Sinterklaas en zijn brandweerpieten en is al jarenlang een gewaardeerd jurylid bij landelijke brandweerwedstrijden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen