Floris huurt bijna 3000 vierkante meter bedrijfsruimte in Amsterdam Noord

De Wormerveerse vestiging aan de Vlasblomweg.
De Wormerveerse vestiging aan de Vlasblomweg.
Foto: Google Street View

Het Wormerveerse bedrijf C. Floris en Zonen Bouwmaterialen gaat bijna 3000 vierkante meter kantoor- en bedrijfsruimte huren aan de Computerweg 9 in Amsterdam. De huurovereenkomst geldt in eerste instantie voor een periode van vijftien jaar.

Het bouwbedrijf sloot begin deze maand de vestiging in Purmerend, naar eigen zeggen omdat die vooral werd gebruikt als een ‘bezorgvestiging‘: klanten bestelden telefonisch waarna de materialen op de bouwplaats werden afgeleverd. Het gespecialiseerde personeel was daarvoor te duur en kan bovendien beter worden ingezet in Wormerveer en op de nieuwe stek in Amsterdam Noord, aldus het bedrijf op de website. Na de verhuizing naar de Computerweg gaat ook de te klein geworden en verouderde huisvesting op de Distelweg in Amsterdam Noord dicht. Voor telefonische bestellingen verandert er niets, maar wie zelf spullen wil halen moet naar een van de beide locaties in Zaanstad of Amsterdam. De vestiging aan de Computerweg moet in september de deuren openen.

Floris werd in 1917 in Wormer opgericht door Cees Floris. Hij startte met de handel in restmaterialen bij het turfsteken in de Woudpolder en het aanleveren van materialen voor dat werk. Inmiddels is de Floris Groep een niet meer weg te denken naam in de Zaanstreek en daarbuiten, met vijf werkmaatschappijen: het Bouwcenter, Infra, Keukens, Komfoor en Tegels. In 2007 verhuisde het bedrijf van de Zandweg in Wormer – waar het ooit allemaal begon – naar de Vlasblomweg op bedrijventerrein Noorderveld. Floris mag zich inmiddels ook Hofleverancier noemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen