Dag van de Hond: een bloemetje voor gehoorzame baasjes

Foto: PxHere

Het was ons tot vanochtend volkomen ontgaan, maar het is vandaag de Dag van de Hond met als thema Hond en ras. Om dat te vieren kregen hondenbezitters in de Rosmolenwijk die hun viervoeter netjes aanlijnden en de hondenpoep opruimden afgelopen vrijdag van de gemeente een bos bloemen als bedankje, zo blijkt uit een gisteren door Zaanstad gepubliceerde video.

Om de hond extra in het zonnetje te zetten is er vandaag vanaf 13:00 uur een spel- en balansmiddag bij de Kynologenclub Zaanstreek IJmond e.o. op Sportpark Kalverhoek aan de Zuiderweg 72a in Wijdewormer. Er is een parcours uitgezet met hindernissen en balansuitdagingen waar hondenbezitters onder begeleiding van ervaren instructeurs aan kunnen deelnemen. ‘Het gaat vooral om plezier en uw hond hoeft dan ook geen ervaring te hebben. Wel moet uw hond sociaal gedrag naar andere honden vertonen,’ aldus de aankondiging.

Deelnemers wordt aangeraden om veel lekkers en water mee voor de hond mee te nemen en eventueel een kleedje. Het is niet toegestaan met correctiemiddelen op het veld te komen, dus geen slipkettingen, halfchecks of antitrektuigen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen