Opening looproute spooroverbouwing gevierd met stroopwafels

Foto: Gemeente Zaanstad

De nieuwe looproute over de spooroverbouwing bij het station in Zaandam gaat maandagmorgen open. Op dat moment wordt de loopbrug die nu nog de stationshal verbindt met de kant van de Houtveldweg afgesloten en openen de eerste winkels in de Zaanse huisjes op de overbouwing de deuren.

Promotiemedewerkers delen maandagochtend stroopwafels uit om de reizigers te bedanken voor hun geduld tijdens de werkzaamheden. Er wordt sinds het voorjaar van 2018 gewerkt aan de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding bij het Zaandamse station. De nieuwe spooroverbouwing vormt de verbinding tussen oost en west en sluit aan op het Stadhuisplein en de Houtveldweg. Naast de bouw van deze nieuwe verbinding wordt ook het station gemoderniseerd en worden winkels verplaatst.

Smullers en bloemist in nieuwbouw

Vanaf 20 mei lopen reizigers die het station vanaf de westkant bezoeken eerst via de nieuwe verbinding naar de centrumzijde. Reizigers lopen dan via de nieuwe voetgangersroute naar het perron of het centrum. Naast de huidige trap en roltrap wordt een nieuwe lift in gebruik genomen. Aan de kant van het centrum is een tijdelijke, grotere entree gemaakt. Aan die kant gaan ook Smullers en de bloemist open en wordt een pinautomaat van GWK in gebruik genomen. De kiosk blijft nog tot augustus in de stationshal. De NS Ticket & Service balie verhuist tijdelijk richting het stadhuis. Later openen ook AH to go en AKO in een van de Zaanse huisjes.

Dit alles betekent ook de start van de verbouwing van de stationshal. De oplevering daarvan is gepland voor eind dit jaar. Medio juni is het weer mogelijk om het station te bereiken via een trap vanaf de Korte Hogendijk. Medewerkers van de daarachter gelegen bedrijven hebben dan weer een snellere verbinding met het station. Daarnaast wordt gestart met de bouw van de fietsenstalling aan de Houtveldweg.

'

Reacties

article
33497
Maandag opening nieuwe looproute over spooroverbouwing
De nieuwe looproute over de spooroverbouwing bij het station in Zaandam gaat maandagmorgen open. Op
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/33497/opening-looproute-spooroverbouwing-gevierd-met-stroopwafels/
2019-05-17T10:10:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/05/17100448/looproute.png
Actueel