Provincie steekt geld in 200 bijenhotels op schoolpleinen

Foto: Flickr / Marta Boroń

De stichting Bijenvrienden gaat met 5000 euro subsidie van de provincie 200 bijenhotels op schoolpleinen plaatsen. Hiermee wordt het initiatiefvoorstel Groen doet kinderen goed van de Partij voor de Dieren werkelijkheid. Het doel van de bijenhotels is om leerlingen kennis te laten maken met wilde bijen en hun leefomstandigheden.

Bijenhotels zijn kunstmatige nestplaatsen die uit verschillende natuurlijke materialen zijn opgebouwd. Ze bieden schuil- en nestgelegenheid en overwinteringsmogelijkheden voor wilde bijen, maar ook voor andere insecten. De wilde bij wordt wereldwijd met uitsterven bedreigd terwijl het diertje heel belangrijk is voor de voedselproductie. Zonder hen geen groente en fruit.

Weinig groene pleinen

De kinderen van groep 8 van basisschool Icarus in Heemstede hebben het eerste bijenhotel in ontvangst genomen. Waar ze in Zaanstad gepland zijn is nog niet bekend. De Partij voor de Dieren wil de natuur naar kinderen brengen door middel van groene schoolpleinen. Het schoolplein staat in de top van hun favoriete speelplekken en bovendien gaan vrijwel alle kinderen naar school. Slechts zeventien procent van de Nederlandse schoolpleinen is nu al groen.

Het eerste bijenhotel heeft een plaatsje gekregen. Bron: Provincie Noord-Holland
'

Reacties

article
33401
Bijenhotels voor 200 schoolpleinen in Noord-Holland
De stichting Bijenvrienden gaat met 5000 euro subsidie van de provincie 200 bijenhotels op schoolpleinen
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/33401/provincie-steekt-geld-in-200-bijenhotels-op-schoolpleinen/
2019-05-15T12:26:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/05/15122056/bij.jpg
Actueel