Elektrische duofiets voor bewoners Leviaan-Pannenroodstraat

Foto: Leviaan

De bewoners van de Leviaan-locatie Pannenroodstraat in Zaandam zijn dolblij met een tweedehands elektrische duofiets die kon worden aangeschaft dankzij de Rotary Zaandam en het bedrijf in medische hulpmiddelen ViaErwin uit Broek op Langedijk. De Rotary haalde 3000 euro op en de ondernemer legde het ontbrekende bedrag er uit eigen zak bij.

Uit diverse sponsorverzoeken koos de Zaandamse afdeling van de Rotary dit jaar voor het verzoek van Leviaan-begeleiders Jeannette en Astrid. ‘Veel bewoners van onze locatie aan de Panneroodstraat krijgen te weinig beweging’, aldus Jeannette. ‘Niet iedereen kan of durft alleen te fietsen. Daarom dacht ik aan een duofiets. Samen fietsen is gezelliger en mensen zijn in beweging.’ Collega Astrid zag in de krant een advertentie van het hulpmiddelenbedrijf dat ook in de Zaanstreek veel met instellingen werkt en dat de fiets ook ophaalt als die gerepareerd moet worden. De geheel opgeknapte duofiets was iets boven het budget, maar dat loste eigenaar Erwin Tebbertman persoonlijk op.

Handig

De bewoners zijn in de wolken: ‘We dachten dat het een gewone duofiets was, maar zo’n elektrische is veel handiger.’ Tebbertman gaf de bewoners en hun begeleiders een gedegen uitleg en maakte een proefritje met een paar bewoners. Inmiddels maken die er goed gebruik van, om zomaar samen een stukje te fietsen of om bijvoorbeeld naar een afspraak bij de fysiotherapeut te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen