Denk betreurt afwezigheid college bij eerste paal moskee

Foto: Facebook / Stichting Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft

De fractie van Denk wil weten waarom het college verstek liet gaan bij het slaan van de eerste paal voor de Ar-Rahma Moskee in Assendelft, eerder deze maand. Denk vindt dat een gemiste kans om de verbinding met alle inwoners van de gemeente te tonen.

De fractie wil daarom weten of het college op de hoogte was van de bijeenkomst en welke afwegingen tot het besluit hebben geleid om niemand naar Saendelft af te vaardigen. Meer in algemene zin is de vraag welke lijn het college volgt wat betreft het bijwonen van bijzondere gebeurtenissen bij stichtingen en verenigingen in Zaanstad en of daarbij onderscheid wordt gemaakt tussen maatschappelijke en commerciële en tussen religieus neutrale en religieus geïnspireerde initiatieven. Denk wil graag een lijst zien van alle bijeenkomsten georganiseerd door verenigingen en stichtingen die collegeleden vorig jaar en dit jaar hebben bijgewoond.

De aanwezigheid van bestuurders op momenten als het slaan van een eerste paal is belangrijk voor het versterken van het saamhorigheidsgevoel, meent Denk. Is het college wel voornemens om aanwezig te zijn bij de grand opening van de moskee?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen