Onderscheidingen wegens redden drenkeling uit de Zaan

Foto: Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

Fardad Sheigholya en Abdullah Hajjar hebben vandaag van burgemeester Jan Hamming gouden penningen ontvangen omdat ze vorig jaar op 28 november geen moment aarzelden toen een 77-jarige Zaandammer van de Prins Bernhardbrug in het water viel en achter hem aan sprongen. Patrick Homan bood nadat het slachtoffer aan wal was gebracht eerste hulp door hem te reanimeren. Hij krijgt daarvoor een oorkonde.

De drie mannen verrichtten een heldendaad, aldus de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Het was een donkere, winterse dag en het water van de Zaan was ijskoud. Dat weerhield Sheigholya en Hajjar er echter niet van om de gewonde en bewusteloze man uit het water te halen. Homan reanimeerde het slachtoffer en het drietal werkte, ondanks de taalbarrière, goed samen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om zich te ontfermen over de man en diens echtgenote, die op het land terecht was gekomen.

Leven gered

Zonder het kordate optreden van de drie mannen had het ongeval voor de slachtoffers heel anders kunnen aflopen. Zij hebben de gevallen man het leven gered. De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft de onderscheidingen toegekend en aan Hamming gevraagd om die uit te reiken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen