Weer Wandelen over water in het Guisveld

Een nieuwe dag breekt aan boven het Guisveld.
Foto: Twitter / Boswachter Tom

Nadat er vorig jaar eenmalig alleen gevaren kon worden door het Guisveld, is dit jaar met Pinksteren het vertrouwde evenement Wandelen over water terug. De route door het natuurgebied die begint achter het station van Wormerveer is in totaal bijna vier kilometer lang.

Overigens biedt Staatsbosbeheer ook dit jaar vaarexcursies aan, voor vijf euro per persoon. Boeken kan hier. Het pad dat de wandelaars volgen is niet verhard, dus goede schoenen of laarzen zijn aan te raden. Deelname is gratis; honden zijn niet toegestaan. Het pad gaat op zondag 9 juni al om 06:00 uur open, zodat de stilte een extra dimensie toevoegt. Wellicht dat dan zelfs de roep van de zeldzame roerdomp te horen is.

Telescoopkijkers

De vrijwilligers van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek staan de hele dag met ‘joekels van telescoopkijkers’ klaar om iedereen wegwijs te maken in het dierenleven. Daarnaast is het lopen over bewegend veen waar de orchideeën en het vleesetende plantje ronde zonnedauw in bloei staan een belevenis op zich! De route gaat zondag om 16:00 uur dicht.

Maandag Tweede Pinksterdag

Op Tweede Pinksterdag is het wandelpad tussen 09:00 en 16:00 uur geopend. Kinderen kunnen dan halverwege de route met een schepnetje onderzoek doen in de sloot. De gevangen beestjes worden onderzocht en alle vragen worden beantwoord door medewerkers van het Zaans Natuur & Milieu Centrum. Sowieso is de tocht leuk voor kinderen, belooft Staatsbosbeheer, want onderweg krijgen ze de ene na de andere uitdagende vraag en leren zo spelenderwijs over de natuur. Nabij het eindpunt kunnen ze ook nog aan een insectenhotel knutselen.

 

 

Reacties

article
28991
Wandelen over water met Pinksteren terug in het Guisveld
Nadat er vorig jaar eenmalig alleen gevaren kon worden door het Guisveld, is dit jaar
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/28991/weer-wandelen-over-water-in-het-guisveld/
2019-02-22T08:58:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/02/22085633/Guisveld.png
Actueel