Docent St. Michael College onderscheiden voor erfgoedlessen

Foto: Google Street View

Docent Engels Dennis Jurhill van het St. Michael College in Zaandam won in december een eTwinning Award for Cultural Heritage en gaat het door hem ontwikkelde lespakket nu ook in andere klassen aanbieden. Zijn project eindigde op de tweede plaats en werd gekozen uit 1572 inzendingen.

Om scholen in de verschillende landen samen bewuster te maken van het rijke culturele erfgoed in Europa sponsort de Europese Commissie deze prijs. eTwinning-projecten die zich vorig jaar met dit thema bezighielden kwamen in aanmerking voor twee leeftijdscategorieën: zes tot twaalf jaar en dertien tot negentien jaar. Jurhill viel in de prijzen in die laatste groep.

Samenspel zes landen

Hij ontwierp voor de Engelse les van 3 VWO een interactieve kaart waarop het rijke Europese culturele erfgoed te zien is. De klas heeft via eTwinning samengewerkt met scholen in Slowakije, Spanje, Griekenland, Italië en Frankrijk. De communicatie tussen de scholen ging vooral via e-mail en de beveiligde app Conversations. Jurhill gaat zijn project nu ook met andere klassen uitvoeren, waaronder de tweede klas van het VWO.

Negen op de tien Europeanen vinden dat cultureel erfgoed op school moet worden onderwezen. Daarom was 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het cultureel erfgoed.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen