E-mail ‘Zalando’ in omloop met valse belofte verrassingspakket

Foto: Pixabay

Er wordt gewaarschuwd voor een valse e-mail uit naam van Zalando, waarin een gewonnen verrassingspakket wordt beloofd. Bij de politie komen er opnieuw meldingen over binnen.

Volgens het bericht is uw Zalando-account zogenaamd onlangs geselecteerd voor een prijs, die voor u is gereserveerd. Maar om er zeker van te zijn dat de verrassing naar de juiste ontvanger gaat, moet u nog even ‘het pakket voor jouw account bevestigen’ via de link in het bericht. Doe dit vooral niet. U zult eindigen op een website waar u een aantal vragen moet beantwoorden en daarna op een pagina met een keuze uit allerlei dure gadgets.

Twee vervelende verrassingen

Uw ‘prijs’ gaat echter gepaard met twee vervelende verrassingen bijverschijnselen. Als eerste staat er in de kleine lettertjes dat u slechts meedoet aan een loterij. En bovenaan de pagina staat – ook weer in kleine lettertjes – dat een ‘gewonnen prijs’ wordt geleverd met een proefabonnement op een entertainmentwebsite. Na dit proefabonnement betaalt u daarvoor tientallen euro’s per maand.

Het consumentenprogramma Opgelicht?! blijft waarschuwen voor dit soort abonnementsdiensten. Zo zijn er al valse e-mails gestuurd uit naam van Bol.com, Albert Heijn, Aldi en MediaMarkt. Het beste is om ze ongelezen in de digitale prullenbak te laten verdwijnen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen