Compaen VMBO wil eerste cultuurprofielschool in de Zaanstreek worden

Foto: Google Street View

Compaen VMBO heeft de ambitie om een cultuurprofielschool te worden, als eerste in zowel het voortgezet als het basisonderwijs in Zaanstad. Cultuur is al een belangrijk thema binnen Compaen nadat tien jaar geleden een project werd opgezet met hulp van het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente.

Cultuureducatie is inmiddels stevig verankerd in het schoolplan en het leergebied Kunst & Cultuur is goed vertegenwoordigd in de lessentabel van de onderbouw. Alle leerlingen krijgen het verplichte examenvak Culturele en Kunstzinnige Vorming en leerlingen van de Theoretische Leerweg (mavo) kunnen ook tekenen als examenvak te kiezen. Daarnaast is er een structurele samenwerking met de culturele instellingen uit de regio.

Samenwerking met FluXLab

Onlangs is in samenwerking met FluXLab gestart met de voorbereiding van een traject waarbij leerlingen het ontwerp- en maakproces van een meubel doorlopen met als uitgangspunt onderzoekend leren en het onder de knie krijgen van de basisstappen van design thinking. Daarnaast wil de school in Westerwatering ook een samenwerking aangaan met het Hout- en Meubileringscollege, een MBO-vakschool voor hout, meubel en interieur Amsterdam.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen