Bewonersenquête over prikplanten bij speeltuintje in ’t Kalf

Foto: Facebookpagina Groen Zaans – houd en maak Zaanstad groen / Sharon Hogenhuis

Een bewoonster van ‘t Kalf gaat een enquête houden onder de ouders van kinderen die gebruikmaken van de nieuwe speeltuin met kunstgras aan de Veen Wetering, omdat ze beducht is voor de gevaren die een rij prikplanten oplevert voor spelende kinderen.

Die struiken zijn nieuw aangeplant en de bewoonster spreekt op de Facebookpagina Groen Zaans – houd en maak Zaanstad groen van ‘een onbegrijpelijk beleid’. Kinderen vallen of worden soms geduwd, schrijft ze, ‘recht met hun gezicht of straks in de zomer met blote beentjes en armpjes in de prikkers’. In een reactie reageert een voorstander van stekelige planten met de overweging dat die een mooie oplossing zijn voor het scheiden van verschillende gebruiksfuncties in de openbare ruimte, omdat afsteekroutes door het groen ermee voorkomen worden. En kinderen leren snel genoeg om de planten met rust te laten.

Inspraak

Omwonenden worden ‘in principe’ altijd vooraf geraadpleegd bij de (her)inrichting van speelplaatsen, meldt Rosa-steunfractielid Menno de Haas in een reactie. Zij krijgen ook het definitieve ontwerp te zien voordat tot uitvoering wordt overgegaan. De enquête moet eveneens aan het licht brengen in hoeverre die inspraak hier gewerkt heeft.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen