Trampoline verwijderd uit de Igor Strawinskystraat in Zaandijk

Foto: Wikihow

Dat de gemeente verweesde auto’s, boten en kampeermiddelen verwijdert uit de openbare ruimte is een gegeven waar niemand van opkijkt, maar tussen die mededelingen staat deze week ook een bijzonder object: uit de Igor Strawinskystraat in Zaandijk is een trampoline weggehaald.

Dat is gebeurd op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening en Straattoezicht heeft het speeltoestel overgebracht naar Hoogwout aan het Ambacht in Oostzaan. Als de trampoline niet voor 17 januari wordt opgehaald, na betaling van de wegsleep- en opslagkosten, wordt hij diezelfde dag nog vernietigd. Wie er meer over wil weten wordt verzocht te bellen met Straattoezicht via het algemene telefoonnummer 14 075.

Niet de eerste keer

Zaanstad lijkt niet veel op te hebben met trampolines. Afgelopen zomer werd er eentje met een hijskraan verwijderd van een alleen voor bewoners toegankelijk deel van een galerij van een Zaandamse flat. Dat leidde zelfs tot opwinding in de plaatselijke politiek. Uit de beantwoording van vragen van Democratisch Zaanstad bleek dat een buurtbewoner had geklaagd over overlast door ‘gegil en geschreeuw’ van spelende kinderen, ook met regelmaat in de avonduren. ‘Meldingen van deze aard worden altijd in behandeling genomen,’ schreef het college destijds en ook dat er mogelijk gevaarlijke situaties konden ontstaan in dat specifieke geval.

Rekening ‘wegslepen’ 250 euro

De APV verbiedt het om zonder vergunning objecten op openbare plaatsen te plaatsen, met uitzondering van ‘bouwobjecten, plantenbakken en banken, uitstallingen en andere categorieën van voorwerpen die door het college zijn aangewezen’, mits ook is voldaan aan de beleidsregeling Nadere regels bij plaatsing van objecten op openbare plaatsen. Een trampoline valt daar niet onder en mag dus alleen met een vergunning op straat staan. De kosten van het ‘wegslepen’ bedroegen in het eerste geval 250 euro.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen