Bord ‘Verboden toegang’ komt en gaat bij de Hannie Schaftschool

Het openbaar toegankelijke schoolplein.
Het openbaar toegankelijke schoolplein.
Foto: Google Street View

Bij basisschool Hannie Schaft in Zaandam verscheen opeens het bekende blauwe bord met de tekst ‘Verboden voor onbevoegden’ in een kennelijke poging om een klagende moeder en haar partner van het plein te weren, maar dat is inmiddels ook alweer weggehaald.

Het plein- een schoolgebouwverbod dat de twee eerder kregen bleek buiten niet te werken: het plein ligt op openbaar terrein en is niet afgescheiden van de straat met een hek of anderszins.

Volgens De Telegraaf heeft de advocaat van de school de moeder, die het er niet mee eens is dat kinderen tijdens een casinospel in groep 7/8 kledingstukken konden inwisselen voor fiches, inmiddels een brief geschreven waarin erop wordt gewezen dat overtreding van gebiedsverboden zestien maanden celstraf kan opleveren. Inmiddels heeft de school het bemiddelingsaanbod van wethouder Gerard Ram afgeslagen, aldus de krant. De moeder en haar partner waren wel tot een gesprek zonder voorwaarden vooraf bereid. Maar hebben al wel aanklachten wegens smaad ingediend tegen twee betrokkenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen