Zorgcirkel heeft in Wormer proeftuin voor Wormerveer en Zaandam

Een deel van het Torenerf in Wormer.
Een deel van het Torenerf in Wormer.
Foto: Google Street View

De ook in Zaanstad opererende instelling De Zorgcirkel heeft op haar locatie Torenerf in Wormer 66 maatregelen genomen om de energietransitie mogelijk te maken. Er zijn 706 zonnepanelen geplaatst die een energiebesparing van 40 procent opleveren én 40 procent minder CO2-uitstoot. Bij De Amandelbloesem in Wormerveer en Saenden in Zaandam staat een soortgelijke operatie op stapel.

In Wormer heeft De Zorgcirkel nu het Bronzen Certificaat Milieuthermometer Zorg verdiend, dat morgen wordt uitgereikt door wethouder Jeroen Schalkwijk van Wormerland. Zorginstellingen waren tot voor kort grootverbruikers van energie, water en voedsel maar daar komt snel verandering in. ‘Wij staan volledig achter de landelijke doelstelling om in 2030 de 49 procent CO2-reductie te behalen,’ aldus regiomanager Magda Kuijpers van De Zorgcirkel in een persbericht.

Naast de zonnepanelen behelzen de maatregelen onder meer milieuvriendelijk schoonmaken, minder voedselverspilling, het slimmer inregelen van de klimaatinstallatie en water, 100 procent gerecycled papiergebruik, een goede afvalscheiding en hergebruik van grondstoffen. Op 24 andere locaties moet hetzelfde pakket maatregelen worden uitgerold.

De Milieuthermometer Zorg is een gecertificeerd milieumanagementsysteem dat een duurzame bedrijfsvoering stimuleert en waarborgt. De Zorgcirkel is gespecialiseerd in zorg, wonen, revalidatie en behandeling van en voor op dit moment 7500 ouderen. Er werken ruim 3500 medewerkers die worden bijgestaan door 1400 vrijwilligers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen