Besluit over uitbreiding voetgangersgebied rond de Dam ingetrokken

Foto: Google Street View

Het besluit van de gemeente om een groter deel van het uitgaansgebied rond de Dam in Zaandam in de late avond en de nacht af te sluiten voor (brom)fietsers is van de baan. De publicatie in de Staatscourant was wat al te voorbarig, zo werd in de nieuwste editie duidelijk.

Daarin staat dat de gemeente nog met verschillende partijen in overleg is over de beperking van de overlast door scooters en bromfietsers (en dus niet van fietsers) en hoe de veiligheid van het horecapubliek het beste gewaarborgd kan worden. Er moet nog een strategie worden uitgedacht. Daarbij moet de veiligheid op de weg verzekerd zijn, moeten weggebruikers en passagiers beschermd worden, moet de weg in stand worden gehouden en de bruikbaarheid daarvan gewaarborgd zijn, aldus de publicatie.

Vrijheid van het verkeer

De vrijheid van het verkeer moet zoveel mogelijk gewaarborgd zijn zoals beschreven in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994,’ aldus de nieuwste bekendmaking. Het verkeersbesluit is daarom ingetrokken. Wie zich had verheugd op de eerder aangekondigde maatregelen kan nu binnen zes weken bezwaar maken tegen het afblazen daarvan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen