VVD’er Arthur van Dijk voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning

Foto: Provincie Noord-Holland

Provinciale Staten hebben Arthur van Dijk (VVD) verkozen als commissaris van de Koning in Noord-Holland. Hij moet op 7 januari Johan Remkes (eveneens VVD) opvolgen, die met pensioen gaat.

Van Dijk is sinds 2013 algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland en onder meer lid van de SER en van het dagelijks en algemeen bestuur van VNO-NCW. In het verleden was hij onder meer tien jaar wethouder van Haarlemmermeer. Hij werkte ook bij de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst.

Profiel

Volgens Provinciale Staten past Van Dijk uitstekend bij het profiel voor de nieuwe commissaris dat zij op 12 september vaststelden. Daar ging een inwonersraadpleging aan vooraf, waarbij Noord-Hollanders konden aangeven wat zij belangrijk vinden in hun toekomstige commissaris van de Koning. In de profielschets voor de nieuwe bestuurder vroegen de Statenleden om ‘een gezaghebbend en integer bestuurder die de inwoners van alle regio’s begrijpt’. ‘Een ruimdenkend en communicatief sterk persoon die zich met enthousiasme voor de provincie inzet.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen