Nog geen dertig handtekeningen onder petitie tegen verkorte schoolweek

Foto: Petities.nl

Bezorgde ouder’ Richard had om 13:00 uur vanmiddag nog geen 30 handtekeningen weten te verzamelen onder een petitie voor het stoppen met vierdaagse schoolweken in Zaanstad als noodoplossing voor het lerarentekort.

Onder de naam 5niet4 is hij – al dan niet met gelijkgestemden – met de petitie gestart uit bezorgdheid over de negatieve invloed van een verkorte lesweek op het opleidingsniveau van basisschoolleerlingen en op hun toekomstperspectieven. De gemeente, Zaan Primair en Agora moeten ervoor zorgen dat alle basisscholen in Zaanstad vijf dagen per week open blijven en dat alle leerlingen een goede opleiding ontvangen al naar gelang hun individuele behoeften, onderschrijven de ondertekenaars.

Alternatieve oplossing

Er wordt bij die drie partijen en bij het ministerie van Onderwijs op aangedrongen om een alternatieve oplossing te vinden voor het tekort aan onderwijzers, dat inmiddels voor groepen van De Spiegel en de Kernschool voor nieuwkomers in Zaandam en voor een groep van de school voor speciaal onderwijs Dynamica XL Molenwerf in Koog aan de Zaan na de herfstvakantie tijdelijk tot een kortere schoolweek zal leiden.

De petitie loopt af op 28 februari volgend jaar, pal na de voorjaarsvakantie (van 16 tot 24 februari). De drie scholen die nu overgaan op de kortere week doen dat tot uiterlijk de kerstvakantie. Zijn de problemen dan nog niet opgelost, dan wordt de verkorte lesweek tot de voorjaarsvakantie ingevoerd bij een andere groep.

Politiek machteloos

Onderwijsminister Arie Slob is tot nu toe niet verder gekomen dan de belofte om met een handreiking te komen voor scholen die in de knel komen. Onderwijswethouder Gerard Ram is na een eerste sussende reactie op de ontwikkelingen eveneens sril gebleven.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen