Investeren in vrije sector huurwoningen hier een lonende bezigheid

Foto: Flickr

Zaanstad staat hoog op de lijst als het gaat om gemeenten waar beleggers in vrije sector huurwoningen financieel goed kunnen scoren, nu deze hun zoekgebieden steeds meer naar de randgemeenten van de grote grote steden en andere delen van het land verplaatsen. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers.

Huurwoningen zijn de afgelopen jaren een populaire investering geworden dankzij de lage rente en de krapte op de woningmarkt. Ook particulieren kopen steeds vaker woningen op om ze te verhuren en daar een veel beter rendement mee te behalen dan met spaargeld of andere beleggingen. Dit jaar is in de eerste twee kwartalen al een recordbedrag geïnvesteerd van bijna drie miljard euro. Colliers zette voor 50 grote gemeenten het rendement van huurwoningen in de vrije sector af tegen het risico.

Rendement het hoogst in Schiedam

Het laagste risico lopen beleggers in Amstelveen, het grootste in Emmen. Schiedam is het lucratiefst met een aanvangsrendement van tegen de zes procent, gevolgd door Enschede en vier gemeenten die elkaar niet veel ontlopen: Sittard-Geleen, Emmen, Heerenveen en Zaanstad. Helemaal onderaan de lijst van lucratiefste gemeenten staan Haarlen en Amsterdam.

Toch staat Zaanstad niet op de top van gemeenten die het interesantst zijn voor beleggers: daarin staan onder meer Waterland, Amstelveen en Landsmeer als gevolg van de gemiddeld hogere inkomens dan in onze gemeente.

Reacties

article
21954
Zaanstad hoog op de lijst wat betreft rendement op vrije sector huurwoningen
Zaanstad staat hoog op de lijst als het gaat om gemeenten waar beleggers in vrije
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/21954/investeren-vrije-sector-huurwoningen-hier-lonende-bezigheid/
2018-10-10T11:35:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/10/10113404/huizen-.jpg
Actueel