Begin september vertraging en omleidingsroute door werk aan de N246

Foto: Twitter / Provincie Noord-Holland

Het beweegbare brugdek van de tijdelijke brug in de N246 bij West-Knollendam is gemonteerd en de volgende stap is dat de provincie in de avonden en nachten van 5, 6 en 7 september werkzaamheden uitvoert om de aansluiting van de brug op de weg mogelijk te maken. Dat betekent vertraging voor het verkeer en tegen het einde van de klus een omleidingsroute.

Van komende woensdagavond 20:00 uur tot donderdagmorgen 05:00 uur worden oud asfalt en klinkers weggehaald om de volgende dag de weg naar de tijdelijke brug te asfalteren. Het verkeer kan gedurende het werk in de avond en de nacht maar over één rijbaan. Dat wordt gereguleerd met tijdelijke verkeerslichten en betekent extra reistijd.

Aansluiting Starnmeerdijk

Donderdagavond 6 september worden vanaf 20:00 uur tot vrijdagochtend 7 september 05:00 uur de aansluitingen Starnmeerdijk-N246 en die naar de tijdelijke Beatrixbrug gerealiseerd. Dat betekent opnieuw over één rijbaan rijden en verkeerslichten. De nieuwe aansluiting naar de Starnmeerdijk gaat op 7 september nog niet open voor het verkeer.

Omleiding

Van vrijdagavond 7 september 20:00 uur tot zaterdagmorgen 8 september 05:00 uur is de N246 afgesloten tussen de kruising N246 – Noorddijk en de afslag naar de Markervaart. Het verkeer richting Zaanstad, Purmerend of Alkmaar rijdt om via de A7 of A9. Het verkeer van en naar de Starnmeer rijdt via de Middelweg naar de N246 om daar via de A7 of A9 verder te rijden.

 

Vanaf 8 september 05:00 uur kan het verkeer dan over de tijdelijke Beatrixbrug. De snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur blijft daar gelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen