Irritatie bij de POV omdat vragen maar niet beantwoord worden

Foto: Pixabay

Fractievoorzitter Harrie van der Laan van de POV is ‘redelijk geïrriteerd’ omdat hij maar geen antwoord krijgt op vragen over de subsidieverlening voor de referendumcampagnes in de aanloop naar de volksraadpleging over het Cultuurcluster.

Op 9 augustus stelde hij die vragen per e-mail, maar tot op heden is er geen reactie op gekomen. Hij heeft nu verzocht om zijn vragen voor het Zaanstad Beraad van 6 september als rondvraag te agenderen. ‘Het komt de laatste tijd veelvuldig voor dat ik vragen die ik stel moet herhalen, dit is tamelijk respectloos,’ aldus Van der Laan. Hij wil dan ook graag een verklaring voor de aanhoudende stilte.

44.000 euro

De Partij voor Ouderen en Veiligheid vindt dat de besteding van gemeentegeld volkomen transparant moet zijn en heeft er daarom moeite mee dat particulieren die geld ontvingen voor campagnes – voor, tegen of neutraal – niet bij naam en toenaam genoemd werden. In totaal ging 44.000 euro naar elf campagnevoorstellen.

De verdeling van het budget dat beschikbaar was voor voor- en tegenstanders van het Cultuurcluster en voor neutrale campagnes en de gevolgde werkwijze worden momenteel door de Referendumcommissie geëvalueerd en de uitkomst daarvan wordt na het zomerreces verwacht. De Referendumcommissie was verantwoordelijk voor de toekenning van bijdragen op grond van de ingediende plannen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen