Laatste weekeinde van augustus Tapsloot gestremd voor alle scheepvaart

Uitzicht op de Tapsloot vanaf de Beatrixbrug.
Uitzicht op de Tapsloot vanaf de Beatrixbrug.
Foto: Google Street View

De Tapsloot bij de Beatrixbrug in Westknollendam is van 24 augustus 20:00 uur tot en met 27 augustus 5:00 uur gestremd voor alle scheepvaart. In dat weekeinde wordt het beweegbare brugdek van de tijdelijke brug gemonteerd. Die wordt 8 september in gebruik genomen.

Na de plaatsing van het brugdek geldt een hoogtebeperking voor het scheepvaartverkeer totdat de tijdelijke brug weer verwijderd is. In gesloten toestand is de maximale doorvaarhoogte 1,5 meter. Van 8 september tot en met 28 december komt daar een breedtebeperking bij: niet meer dan 12,5 meter.

Omleidingsroutes

De omleidingsroute voor de beroepsvaart tijdens de afsluiting van de Tapsloot is hier te vinden. Die voor de staande mastroute wordt aangegeven in de scheepvaartberichten en op borden. Voor de recreatievaart gaat de omleiding via de Knollendammervaart en de Kogerpolderbrug. Dit is ook de adviesroute voor de hele periode dat er aan de vervanging van de brug gewerkt wordt.

Groot onderhoud N246 en N244

De vervanging van brug die wordt omgedoopt tot Amaliabrug is onderdeel van het groot onderhoud aan de N246 en de N244 (van Wormerveer tot Alkmaar) door de provincie. Om de doorstroming van het wegverkeer zoveel mogelijk te garanderen, wordt naast de huidige Beatrixbrug een tijdelijke brug met één rijstrook voor iedere rijrichting en een fietspad geplaatst. Die verbinding, die open kan voor passerende schepen wordt op 8 september in gebruik genomen.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen