Militair weekend maakt eind augustus een comeback in Fort aan den Ham

Foto: Hedwig Heeren

Het militair weekend dat de Stichting Rijdend Museum Militair Erfgoed in 2014, 2015 en 2016 hield op het Hembrugterrein in Zaandam krijgt op 25 en 26 augustus een vervolg bij Fort aan den Ham op Busch en Dam in Uitgeest.

De ontwikkeling van het Hembrugterrein maakt dat dat steeds minder plek is voor mobiel erfgoed, maar naarstig op zoek moest – of nog zoekende is – naar andere onderkomens. De Stichting Autoladder Zaandam en de Stichting Mobiele Artillerie zijn er aansprekende voorbeelden van.

Fort aan den Ham heeft weliswaar minder ruimte te bieden dan het Hembrugterrein, maar er wel genoeg plek voor een doorstart van het evenement. Het militair weekend staat los van een ander evenement bij Fort Veldhuis aan de Genieweg 1 in Heemskerk in hetzelfde weekeinde, maar er wordt nog gepoogd om een pendeldienst naar die ‘Re-enactment van Moermansk tot Normandiëop te zetten zodat bezoekers voor een geringe vergoeding van beide kunnen genieten.

Tocht door de provincie

Wat het militair weekend betreft rijden er op zaterdag allerlei voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog door Noord-Holland. Een dag later is iedereen tussen 10:00 en 17:00 uur van harte welkom bij het fort. Het evenement staat in het teken van vrijheid, 73 jaar na de bevrijding en het handhaven van de vrijheid na de Tweede Wereldoorlog. Het wil een indruk geven van de inspanningen die mensen met hun materieel geleverd hebben in de strijd voor vrede.

Brede doelgroep

Het Militair Evenement richt zich op een brede doelgroep van ouders met kinderen, maar ook subdoelgroepen als veteranen en liefhebbers van militaria en re-enactment. Kaartjes zijn online te bestellen via www.srmme.nl of op de dag zelf te koop aan de poort van Fort aan den Ham.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen