Eigenaar gesloten drugswoning loopt een blauwtje bij de bestuursrechter

In juni vorig jaar schroefde Jan Hamming zelf een drugsbord vast.
In juni vorig jaar schroefde Jan Hamming zelf een drugsbord vast.
Foto: Gemeente Zaanstad

Dat het verhuren van woonruimte niet zonder risico’s, heeft de eigenaar van een huis aan de Fineerzaag in Zaandam ondervonden. Daar werd een hennepkwekerij met 346 planten ontdekt, waarop burgemeester Jan Hamming de woning voor zes maanden sloot. De eigenaar wil de drugswoning graag verkopen, maar moet wachten tot die periode ten einde is.

De inwoner van Amstelveen vocht de sluiting van zijn huis gisteren tevergeefs aan bij de bestuursrechter in Haarlem. Hij wordt zelf niet vervolgd voor de kwekerij, maar draait wel op voor de schade aan de woning die de spoorloos verdwenen huurder daarmee aanrichtte. De hele bovenverdieping bleek te zijn verbouwd voor de hennepteelt.

Dreigend faillissement

De huiseigenaar wil snel van de woning af om een dreigend faillissement te voorkomen, zo meldt Dagblad Zaanstreek vandaag. De rechter besloot echter dat dit onheil onvoldoende was aangetoond en de gemeente vindt het sowieso geen steekhoudend argument: dat zou alleen maar een ongewenste precedentwerking hebben. Volgende maand buigt de commissie beroep en bezwaar van de gemeente zich over de vraag of de sluiting geschorst kan worden wegens het dreigende bankroet van de eigenaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen