In woning van gedode Pauline Mol aangetroffen DNA nog eens geanalyseerd

Foto: Pixabay

De rechtszaak tegen de drie verdachten van de dood van de Zaandamse Pauline Mol (53) ging vandaag van start met een pro forma zitting in Alkmaar. Mol werd vorig jaar op 26 maart levenloos aangetroffen in haar woning en bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 10 en 11 oktober. Voor die tijd gaat het Nederlands Forensisch Insituut op verzoek van de advocaten van de verdachten het in de woning aangetroffen DNA nog een keer analyseren.

Drie verdachten

De verdachten zijn een een 39-jarige Zaandammer, een 35-jarige man uit Amstelveen en een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Alledrie de mannen komen oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek. De Zaandammer zou in hetzelfde flatgebouw aan de Indigostraat hebben gewoond als het slachtoffer.

Over het motief zijn tot nu toe geen mededelingen gedaan door de politie of het Openbaar Ministerie. Gezien de chaos die in het appartement van de dode vrouw heerste is er mogelijk sprake geweest van een roofoverval.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen