Gemeenteraad trekt besluit over Essalam Moskee naar zich toe

Foto: Google Street View

De gemeenteraad heeft gisteravond met een grote meerderheid de motie aangenomen waarmee de besluitvorming over de sloop en herbouw van de moskee in de Vijfhoek van het college naar de raad verhuist.

Vanwege de beroering die is ontstaan na het collegebesluit om toestemming te geven voor de bouw van een veel grotere Essalam Moskee aan de straat Madagaskar, is het onderwerp nu officieel als ‘politiek gevoelig’ bestempeld en is het nu aan de raad om uiteindelijk de knoop door te hakken. Het college had het eerdere besluit al opgeschort. Eerst gaan de buurt en het moskeebestuur nu in gesprek over de pijnpunten, die zich toespitsen op parkeren en geluidsoverlast.

Motie Denk

Een motie van Denk die het college opriep om alvast te gaan zoeken naar een alternatieve vestigingsplek voor de moskee haalde het niet: prematuur en bovendien geen taak voor B & W maar voor het bestuur van de moskee, zo oordeelde de raad.

POV-raadslid Ton Brekelmans beschuldigde in het debat wethouder Hans Krieger (VVD) ervan hem in een telefoontje voorafgaand aan de collegevergadering over de moskee al te hebben toegezegd dat het eerder genomen besluit van tafel was, zodat de motie van gisteravond niet nodig was, maar dat hij daar zijn mond over moest houden. Krieger kon daar zelf niet op reageren omdat hij al aan een maanden geleden geplande vakantie is begonnen. Collega en partijgenoot Gerard Ram die hem verving ging wijselijk niet op deze netelige kwestie in.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen