Vijf fracties vragen actieplan voor een beter bereikbaar stadhuis

Foto: Pixabay

Nu het volslagen onzeker is geworden wanneer de Figaro-locatie – bedoeld voor het gesneuvelde Cultuurcluster – bebouwd gaat worden en er een kiss and ride-platform komt, maken GroenLinks, de SP, PvdD, VVD en PvdA zich sterk voor alternatieven om de bereikbaarheid van het stadhuis voor mensen met een beperking op niet al te lange termijn te verbeteren.

Bovendien is het stadhuis via de fietsenstallingen op het Noordsche Bos op dit moment alleen te bereikenvia een trap die moeilijk begaanbaar is voor deze groep burgers en is niet te overzien wanneer aan die situatie een einde komt. ‘Veel inwoners van onze stad zijn het stadhuis gaan bezien als een onneembare vesting,’ verzuchten de ondertekenaars van een motie die vanavond wordt besproken.

‘Voor iedereen bereikbaar’

Een stadhuis dient volgens Romkje Mathkor (GL), Roland van Braam (SP), Judit Raa (PvdD), Marianne De Boer-Doeves (VVD) en René Tuijn (PvdA) een uitnodigende functie te hebben voor alle inwoners van de stad en dient voor iedereen goed bereikbaar te zijn.

Plan van aanpak

De groep Rolstoelrijders Zaandam heeft enige tijd geleden al ‘simpele aanwijzingen’ gegeven voor een verbeterde toegankelijkheid, maar deze zijn slechts gedeeltelijk opgevolgd. De vijf fracties vragen het college nu om voor de begroting van 2019-2022 met een plan van aanpak te komen die de bereikbaarheid van het stadhuis aanzienlijk verbetert en daar ook ervaringsdeskundigen bij te betrekken zoals de Rolstoelrijders Zaandam, de Zaanse VN-ambassadeur voor de Rechten van de mens met een handicap en de Werkgroep Aanpassing Gebouwen en Openbare Ruimte.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen